Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke service te kunnen bieden en onze advertenties aan te passen aan jouw interesses. Ga hiermee akkoord door verder te surfen op ao.nl of lees hier meer over cookies.

OK

Privacy en beveiliging

Dit is het privacy- en veiligheidsbeleid van ao.nl B.V, geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 62273051, (hierna “AO”).

Bij ao.nl staat alles in het teken van blijdschap en een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we onze website (www.ao.nl, hierna “onze website”) zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt.

Om je een vlotte internetervaring op maat te kunnen aanbieden, kan het zijn dat we persoonlijke informatie van je nodig hebben. Tegelijkertijd willen we dat je je zeker en veilig voelt. In dit privacy- en beveiligingsbeleid leggen we uit wanneer we je om informatie kunnen vragen, hoe we jouw persoonsgegevens gebruiken en welke beveiligingsmaatregelen we treffen.


Kenmerken van een beveiligde webwinkel zijn:

  • 'https://' en een slotje in de URL
  • een groene adresbalk

Dit betekent dat onze website beveiligd is met een SSL-certificaat van VeriSign.

We verwerken alleen bestellingen via webbrowsers die communicatie toestaan via SSL-technologie (Secure Socket Layer). Bestellen via een onbeveiligde verbinding is dus onmogelijk.

Onze site maakt gebruik van SSL-encryptietechnologie, de meest geavanceerde veiligheidssoftware die momenteel beschikbaar is voor online transacties. Zo kunnen we alle informatie (ook je persoonlijke gegevens) altijd beveiligen.

Bovendien hanteren we extra beveiligingsmaatregelen tegen het ongeoorloofd gebruik van kaartgegevens op de pagina waar je ons betaalt voor je bestelling. Deze beveiligingsmaatregelen zijn geverifieerd door Visa, Mastercard SecureCard en American Express Safekey. Zodra je geregistreerd bent bij je kaartuitgever en een wachtwoord hebt aangemaakt, zal je dit bij elke bestelling moeten opgeven.

Jouw gegevens

Bij AO verzamelen, verwerken, bewaren en delen we jouw persoonsgegevens uitsluitend voor zakelijke doeleinden, zoals de functies en vlotte werking van onze website, als je ons hiervoor de toestemming hebt gegeven, wanneer we je bestelling moeten verwerken op onze website, als je je gegevens hebt doorgegeven via ons contactformulier, of als we hiertoe wettelijk verplicht zijn. We houden jouw persoonsgegevens bij om de volgende redenen:

  1. We willen onze website voor jou toegankelijk met informatie op maat.
  2. Wanneer jij aan ons persoonsgegevens doorgeeft, houden wij deze bij om accounts van jou bij ons te onderhouden.
  3. Met je goedkeuring kunnen we je af en toe per sms of e-mail informeren over onze laatste promoties, producten en diensten die je misschien interessant vindt.
  4. We kunnen ook contact opnemen voor tevredenheidsenquêtes en marktonderzoek.
  5. Indien je daarvoor goedkeuring hebt gegeven, gebruiken we jouw persoonsgegevens ook om contact met je op te nemen in verband met onze diensten en producten of als we je identiteit moeten verifiëren.
  6. We kunnen jouw persoonsgegevens ook gebruiken voor onderzoeken, analyses, tests, controles, risicobeheer en voor administratieve doeleinden.
  7. Jouw persoonsgegevens kunnen ook gebruikt of vrijgegeven worden als we hier wettelijk toe verplicht zijn. Bijvoorbeeld om misdaad of fraude te voorkomen.

We kunnen de persoonsgegevens die jij aan ons hebt gegeven ook gebruiken om (i) overeenkomsten tussen jou en AO te kunnen uitvoeren; (ii) onze website, producten en/of diensten te ontwikkelen en te verbeteren; (iii) de veiligheid van onze website te waarborgen.

De persoonsgegevens die we kunnen verzamelen, verwerken, bewaren, gebruiken of delen, zijn:

  • gegevens die je ons geeft wanneer je formulieren invult op onze website(zoals je naam, e-mail- en postadressen, telefoonnummer, land en betaalgegevens), dus ook wanneer je een bestelling doorgeeft, je je abonneert op onze nieuwsbrief of wanneer je ons om informatie vraagt;
  • login- en wachtwoordgegevens, in het kader van het loginproces;
  • details van de verzoeken of transacties die je via onze website doet;
  • informatie over jouw activiteiten op onze website, zoals je IP-adres en het toestel of de browser die je gebruikt;
  • berichten die je ons verstuurt (bijvoorbeeld wanneer je om ondersteuning vraagt bij het bestelproces of in een andere fase van de bestelling, wanneer je ons een vraag stelt, wanneer je een opmerking maakt of een probleem signaleert); en
  • informatie die je op onze website plaatst in de vorm van productrecensies.

Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die gebruikt worden om informatie te verzenden. Cookies ondersteunen de goede werking van onze website en stellen jou in staat om efficiënt van pagina naar pagina te navigeren en alle functies van onze website optimaal te gebruiken. Zo kan onze website onthouden welke producten je hebt vergeleken of welke je in je winkelmandje hebt geplaatst.

Met jouw toestemming kunnen we cookies verzamelen die ons in staat stellen om advertenties te tonen wanneer je online bent, bijvoorbeeld voor deals of producten die je hebt bekeken.

We kunnen analytische data verzamelen of analytische instrumenten gebruiken van derden om te begrijpen waar het fout is gegaan en hoe het gebruik van onze website en producten evolueert. We houden het aantal bezoekers op onze website bij, waar ze klikken en op welke pagina's ze de website verlaten. De analytische instrumenten van derden verzamelen informatie die verzonden wordt door je browser of mobiele toestel, dus ook je bezochte pagina's en andere informatie die ons helpt om onze website en producten te verbeteren.

De meeste webbrowsers aanvaarden cookies, maar je kan de instellingen van je browser wijzigen om ze te blokkeren of om een melding te ontvangen telkens wanneer er een cookie wordt geplaatst. Als je onze cookies blokkeert of verwijdert, haal je misschien niet het meeste uit onze website. We zijn nooit verantwoordelijk noch aansprakelijk voor schade die is ontstaan door defecten op onze website als gevolg van geblokkeerde of verwijderde cookies op onze website of een wijziging in je browserinstellingen.

Wat we (niet) doen met je gegevens

We zullen jouw persoonsgegevens nooit delen met derden zonder jouw toestemming, behalve in onderstaande gevallen:

  • We kunnen jouw persoonsgegevens delen met externe zakenpartners of met kerndienstleveranciers, zoals betalingsdienstaanbieders en leveringsbedrijven, om je bestelling bij AO te verwerken en ze te leveren. De toegang die zakenpartners krijgen tot je gegevens, is beperkt tot de informatie die ze nodig hebben om de producten te leveren of de bestelling te verwerken. Bovendien eisen we dat zulke derden voldoen aan dit Privacy- en beveiligingsbeleid. Elke van deze leveranciers selecteren wij met zorg en ontvangt alleen de informatie die zij absoluut nodig hebben om hun diensten te kunnen verlenen, die wij van hun nodig hebben om de producten of diensten aan jou te leveren.
  • Het kan zijn dat wij een fusie, overname, faillissement, ontbinding, reorganisatie of iets soortgelijks ondergaan, dat kan leiden tot de overdracht van de informatie die wordt beschreven in dit Privacy en beveiligingsbeleid.
  • We zullen jouw persoonsgegevens vrijgeven als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, via een gerechtelijk bevel of als we redelijkerwijze menen dat zo'n actie vereist is om (a) in overeenstemming te zijn met de wet en de redelijke verzoeken van handhavende (overheids)instanties; (b) om onze algemene voorwaarden te handhaven of om de integriteit van onze website te waarborgen; en/of (c) om de rechten, het (intellectueel) eigendom of de veiligheid van AO of derden te waarborgen.

We zullen jouw persoonsgegevens nooit verkopen noch delen met adverteerders of reclamenetwerken. We zullen altijd handelen in overeenstemming met De Wet bescherming persoonsgegevens en alle andere relevante wetgevingen die er zijn om jouw privacy te beschermen.

Opslag en bescherming van je persoonlijke gegevens

Jouw persoonsgegevens die via onze website wordt verzameld, kan opgeslagen en verwerkt worden in Nederland of in elk ander land binnen de Europese Economische Ruimte (EEA) waar AO opslagfaciliteiten heeft. We kunnen persoonsgegevens die wij over jou verzamelen, inclusief persoonlijke gegevens, versturen naar het land waarin we een opslagfaciliteit hebben, maar we zullen dit nooit buiten de Europese Unie opslaan.

Wat als we contact met je opnemen?

We houden je graag op de hoogte, maar sturen je pas nieuwsbrieven, aanbiedingen en promoties nadat je ons hiertoe toestemming gegeven hebt. Als je onze marketingcommunicatie niet meer wenst te ontvangen, kan je je bovendien op ieder moment uitschrijven. Je kan dit doen door op de 'uitschrijven'-link te klikken onderaan onze e-mails of door contact op te nemen met onze klantenservice (030 8080 700). Het kan enkele dagen duren voordat al onze systemen bijgewerkt zijn, maar je kan er zeker van zijn dat je verzoek verwerkt wordt.

Wat als jij contact met ons opneemt?

Als je contact met ons opneemt via e-mail of live chat om een vraag te stellen over je bestelling, onze website of onze diensten, worden je berichten, e-mails en onze antwoorden elektronisch geregistreerd. Zo kunnen we eventuele problemen oplossen en een andere vraag van jou snel en gemakkelijk beantwoorden wanneer je ons om welke reden dan ook opnieuw contacteert. Het helpt ons ook om na te gaan of onze klantenservicemedewerkers de nodige training hebben om je zo goed mogelijk te helpen. Je telefoongesprekken met AO kunnen opgenomen worden voor opleidingsdoeleinden.

Wijzigingen aan het Privacy- en beveiligingsbeleid

We kunnen dit beleid van tijd tot tijd wijzigen. Iedere keer als we dit doen, worden de wijzigingen gepubliceerd op onze website. Als je onze website blijft gebruiken of bestellingen doorgeeft via onze website nadat de wijzigingen in werking zijn gegaan, ga je akkoord met het herziene beleid. We raden je aan om het Privacy- en beveiligingsbeleid regelmatig te raadplegen, vooral als je op het punt staat om persoonsgegevens naar ons te versturen.

Privacy- en beveiligingsbeleid van derden

Dit Privacy- en beveiligingsbeleid is niet van toepassing op websites van derden die linken naar onze website en/of naar producten op onze website. We aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot de wijze waarop deze derden met jouw persoonsgegevens omgaan, of op welke wijze zij cookies verwerken.

Contact

Als je vragen hebt over dit Privacy- en beveiligingsbeleid, over hoe we jouw persoonsgegevens verwerken of als je wilt dat we jouw persoonsgegevens wijzigen of volledig verwijderen, neem dan contact met ons op:

Adres:
ao.nl B.V
Nijverheidsweg 33
3534 AM Utrecht
Nederland

E-mail: klantenservice@ao.nl