Onze webshop gebruikt cookies om je shopervaring te optimaliseren. Regel je cookie-instellingen hier of ga akkoord door verder te shoppen.

Accepteren

Koophulp vaatwassen

Ga je een nieuwe vaatwasser aanschaffen? Hieronder hebben wij een aantal punten benoemd waar je op kan letten om te bepalen welke vaatwasser in jouw keuken én bij jou past!

Volledig geïntegreerd of half geïntegreerd


Met een volledig geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de bovenkant van de deur. Met een geïntegreerde vaatwasser behoud je de gestroomlijnde look van je keuken, want zowel de vaatwasser als de bediening zitten verstopt achter een kastdeur.

Nu shoppen
Een half geïntegreerde vaatwasser, ook wel geïntegreerde vaatwasser genoemd, heeft een bedieningspaneel aan de voorzijde van de deur. Je kan tijdens het wassen dan meestal op het bedieningspaneel zien hoelang de vaatwasser nog bezig is.

Nu shoppen

Hoogte vaatwasser: normaal of verhoogd?


Er zijn in principe twee standaard nishoogtes waar vaatwassers in passen. De standaardhoogte is 81,5 – 87,5 cm, dit is veelal te vinden in oudere keukens. Nieuwe keukens hebben meestal een verhoogde nishoogte van 82,5 – 92,5 cm. Het voordeel van de hogere nishoogtes is dat er hogere vaatwassers inpassen, waardoor er ook weer hogere borden inpassen. In hogere vaatwassers kunnen de borden maximaal 31cm zijn, terwijl dit in normale vaatwassers maximaal 26 cm is.

Nu shoppen
Heb je een IKEA keuken? Let dan extra goed op de maatvoering. Zeer waarschijnlijk heb je een vaatwasser met een flexibele scharnier nodig.

De nishoogte meet je door de hoogte vanaf de grond tot onder het aanrechtblad te meten. Om te bepalen welke vaatwasser in jouw keuken zal passen is het van belang om de nishoogte te meten, en je plinthoogte. Als je dit hebt gedaan kun je met behulp van een tabel zien welke vaatwasser in jouw keuken zal passen. Klik hier om de tabel te openen.

Geluidsniveau: luistert jouw vaatwasser naar jou of andersom?


Het geluidsniveau van vaatwassers kan erg verschillen. Een stille vaatwasser kan fijn zijn als je een open keuken hebt, de vaatwasser wel eens aanzet als er nog gasten zijn (bijv. op verjaardagen of tijdens kerst) of als je vlakbij de keuken je slaapkamer hebt. Vaatwassers tot 42 dB zijn stil. Met een stille vaatwasser hoef jij jouw programma dus niet aan te passen aan de vaatwasser.

Nu shoppen

Handige programma's: wat past bij jou?


Wil je dat je vaatwasser soms extra snel klaar is? Kies dan een vaatwasser met een snel functie. De standaard wasprogramma’s kunnen daardoor wel 2x zo snel klaar zijn. Ze zijn alleen iets minder zuinig als ze zo opschieten.

Heb je regelmatig erg vieze vaat? Kies dan voor een vaatwasser met een intensief programma. De onderste sproeiers zullen dan extra krachtig worden aangezet. Je pannen met aangekoekt voedsel worden zo ook weer goed schoon! Let wel op dat je geen kwetsbaar glas beneden zet.

Uitgestelde starttijd kan ook handig zijn. Je kan hem helemaal volladen en pas laten draaien als je van huis gaat. Dit is vooral handig als je vaatwasser niet zo stil is.

Doe jij er wat langer over om je vaatwasser vol te krijgen? Er zijn vaatwassers die een halve beladingsfunctie hebben. Dan wordt alleen de bovenste korf gewassen. Zo bespaar je energie en water!

Nu shoppen

Alle vaatwassers nog eens rustig bekijken?


Bekijk ons assortiment

Wil je liever iemand spreken voor persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice via: 030 8080 700