Onze webshop gebruikt cookies om je shopervaring te optimaliseren. Regel je cookie-instellingen hier of ga akkoord door verder te shoppen.

Accepteren

Aansluiten op elektra

Wij kunnen je nieuwe fornuis, oven of kookplaat veilig voor je installeren. Hier is alles wat je moet weten over onze installatieservice.

Wat is inbegrepen bij de service?


• We leveren een krachtstroomkabel van 1,5 meter
• We monteren de krachtstroomkabel aan je nieuwe apparaat
• We sluiten je nieuwe apparaat aan op een bestaand, goed functionerend krachtstroom aansluitpunt
• We nemen indien gewenst je oude apparaat mee terug
• We nemen al het verpakkingsmateriaal mee terug
• Indien je de service bestelt voor een kookplaat plaatsen wij het apparaat ook in de bestaande uitsparing van je aanrechtblad

Heb je nog vragen over deze service? We adviseren je graag via 030-8080700

Veiligheidsafstand


De veiligheidszone is het gebied direct boven uw fornuis of kookplaat. Zorg er vóór de installatie voor dat dit gebied vrij is van brandbare voorwerpen, zoals hout, behang, stopcontacten, bedrading of een overhangende ketel.

Type aansluiting


Een ander aandachtspunt bij de installatie is het type aansluiting van het apparaat. Hierbij onderscheiden we krachtstroomaansluiting en een normale 230 volt aansluiting. Een apparaat dat op 230 volt werkt heeft een stekker dat op een standaard stopcontact past. Voor een apparaat dat op krachtstroom werkt, heb je een speciaal aansluitpunt nodig in je woning zoals op de afbeelding hiernaast.

Indien je niet zo’n aansluitpunt hebt is het niet mogelijk voor ons om apparaten die op krachtstroom werken aan te sluiten. Raadpleeg voor het aanleggen van een krachtstroom aansluitpunt een gecertificeerde elektricien.

Op de productpagina is bij Productspecificaties onder Installatie bij Stroomaansluiting te zien of het apparaat van jouw keuze op krachtstroom werkt of op een standaard stopcontact kan worden aangesloten.

Aandachtspunten geïntegreerde kookplaat


Wij kunnen je kookplaat in elk type werkblad installeren, maar het is voor ons niet mogelijk om de uitsparing in je aanrechtblad aan te passen. Meet dus goed de uitsparing op en zorg dat deze maten exact overeenkomen met de inbouwmaten te zien op de inbouwtekening bij de foto’s van het apparaat op de productpagina. Zie links een voorbeeld van een inbouwtekening.

Heb je een oven of magnetron die je wilt laten installeren?

Wat is inbegrepen bij de service?

• We plaatsen je nieuwe apparaat in de daarvoor bestemde uitsparing in je keuken
• We sluiten je oven/magnetron aan op een bestaande stroomvoorziening
• We bouwen indien nodig je oude oven/magnetron uit en nemen deze indien gewenst mee terug
• We nemen al het verpakkingsmateriaal mee terug

Aandachtspunten oven en magnetron


Inbouwmaten:
Wij kunnen je nieuwe apparaat in elk type keuken installeren, maar wij kunnen geen aanpassingen aan je keuken of inrichting verrichten. Meet dus goed de uitsparing in je keuken op en zorg dat deze maten exact overeenkomen met de inbouwmaten op de inbouwtekening. Deze inbouwtekening is te vinden bij de foto’s van het apparaat op de productpagina.

Uitbouwen:
We bouwen je oude apparaat desgewenst ook uit. Zorg in dit geval wel dat het apparaat vrij toegankelijk is en zonder dat er aanpassingen aan uw keuken of inrichting kan worden uitgebouwd.

Heb je nog vragen over deze service? We adviseren je graag via 030-8080700