Onze webshop gebruikt cookies om je shopervaring te optimaliseren. Regel je cookie-instellingen hier of ga akkoord door verder te shoppen.

Accepteren

Ontzorgen & recyclen

Goed voor jou & het milieu

Als we je nieuwe aankoop bezorgen, kunnen we het oude apparaat gratis voor je meenemen om te recyclen. In Engeland, Duitsland en Nederland bieden we per dag meer dan duizend producten aan voor recycling. Hierbij worden de regels van de EU-richtlijn WEEE gevolgd. Je betaalt geen extra kosten voor het product dat je wilt laten recyclen.

Voordat we langskomen om je nieuwe apparaat te leveren en je oude te recyclen, vragen we je alleen om je oude apparaat alvast leeg te ruimen en los te koppelen: maak het apparaat vrij van ijs en water, en bouw het apparaat alvast uit zodat het zo door ons kan worden meegenomen (tenzij je kiest voor onze inbouw installatie- of trekschakelaar service, dan regelen wij het uitbouwen voor je!). Zorg in dit geval wel dat het apparaat goed toegankelijk is en zonder aanpassingen aan je keuken of inrichting kan worden uitgebouwd.

Kleine apparaten (onder de 31 kg) bezorgen we niet zelf, maar onze vrienden van de pakketdienst PostNL. Helaas hebben de postbodes van PostNL te weinig ruimte in hun wagen om ook retouren mee te nemen, daarom kan je deze apparaten altijd afleveren op het postkantoor om ze gratis naar het volgende antwoordnummer te laten sturen:

AO.nl
Antwoordnummer 58768
3508 WH Utrecht

 • Veelgestelde vragen

 • Hoe maak ik mijn oude apparaat klaar voor recycling?

  We kunnen je apparaat meenemen als die aan de volgende criteria voldoet: Los, leeg en droog. Let daarbij op de volgende punten:
  - Koppel je oude apparaat los van de stroom- en/of watervoorziening, en zorg dat je apparaat klaarstaat om meegenomen te worden. Let bij wasmachines en vaatwassers op dat er geen restwater meer in zit. Dit kan je verwijderen door de slangen leeg te laten lopen en het waterfilter los te halen en het water wat nog in de machine zit er uit laten lopen.
  - Moet je koelkast of vriezer mee? Zorg ervoor dat het apparaat ontdooid is en er geen restwater meer in ligt.
  - Als we je oude televisie mee moeten nemen, vragen we je de tv alvast van de muur te halen en de muurbeugel te verwijderen.
  - Inbouwapparatuur dien je uitgebouwd klaar te zetten, tenzij je kiest voor onze inbouw installatie- of trekschakelaar service, dan regelen wij het uitbouwen voor je! Zorg in dit geval wel dat het apparaat goed toegankelijk is en zonder aanpassingen aan je keuken of inrichting kan worden uitgebouwd.

 • Hoe kom ik in aanmerking voor het recyclen van mijn oude apparaat?

  Als je bij ons een nieuw apparaat koopt, kom je al in aanmerking voor het recyclen. Dit doen wij helemaal gratis en het enige wat je hoeft te doen is de service aanvinken tijdens het bestelproces en vervolgens zorgen dat je apparaat helemaal klaar staat. Meer hoef je niet te doen.

 • Welke apparaten kunnen jullie recyclen?

  De volgende apparaten kunnen we gratis voor je recyclen: televisies, wasmachines, wasdroogcombinaties, drogers, koelvriescombinaties, koelkasten, Amerikaanse koelkasten, vriezers, vaatwassers, ovens, magnetrons, kookplaten, warmhoudlades van fornuizen & afzuigkappen.

 • Wat is de WEEE-richtlijn?

  Wij houden ons aan de EU-richtlijn WEEE ('Waste Electrical and Electronic Equipment'). Als je kiest voor onze recyclingservice, zorgen wij ervoor dat je oude apparaat milieuvriendelijk wordt afgevoerd en niet zomaar op een vuilnisbelt terechtkomt.