Onze webshop gebruikt cookies om je shopervaring te optimaliseren. Regel je cookie-instellingen hier of ga akkoord door verder te shoppen.

Accepteren

Goed voor jou & en het milieu

Als we je nieuwe aankoop bezorgen, kunnen we het oude apparaat gratis voor je meenemen om te recyclen. In Engeland, Duitsland en Nederland bieden we per dag meer dan duizend producten aan voor recycling. Hierbij worden de regels van de EU-richtlijn WEEE gevolgd. Je betaalt geen extra kosten voor het product dat je wilt laten recyclen.

Voordat we langskomen om je nieuwe apparaat te leveren en je oude te recyclen, vragen we je alleen om je oude apparaat alvast leeg te ruimen en los te koppelen: maak het apparaat vrij van ijs en water, en bouw het apparaat alvast uit zodat het zo door ons kan worden meegenomen (tenzij je kiest voor onze installatie- of trekschakelaar service, dan regelen wij dit voor je!).

Kleine apparaten (onder de 31 kg) bezorgen we niet zelf, maar onze vrienden van de pakketdienst PostNL. Helaas hebben de postbodes van PostNL te weinig ruimte in hun wagen om ook retouren mee te nemen, daarom kan je deze apparaten altijd afleveren op het postkantoor om ze gratis naar het volgende antwoordnummer te laten sturen:

AO.nl
Antwoordnummer 58768
3508 WH Utrecht

 • Veelgestelde vragen

 • Hoe maak ik mijn oude apparaat klaar voor recycling?

  Koppel je oude apparaat los van de stroom- en/of watervoorziening, en zorg dat je apparaat klaarstaat om meegenomen te worden. Inbouwapparatuur dien je uitgebouwd klaar te zetten. Moet je koelkast of vriezer mee? Zorg ervoor dat het apparaat ontdooid is en er geen restwater meer in ligt. Als we je oude televisie mee moeten nemen, vragen we je de tv alvast van de muur te halen en de muurbeugel te verwijderen.

 • Hoe kom ik in aanmerking voor het recyclen van mijn oude apparaat?

  Als je bij ons een apparaat bestelt kunnen wij één exemplaar van hetzelfde productsoort gratis voor je mee terug nemen en aanbieden ter recycling. Geef dit tijdens de bestelprocedure wel even aan door in het winkelmandje de recyclingservice aan te vinken.

 • Welke apparaten kunnen jullie recyclen?

  De volgende apparaten kunnen we gratis voor je recyclen: televisies, wasmachines, wasdroogcombinaties, drogers, koelvriescombinaties, koelkasten, Amerikaanse koelkasten, vriezers, vaatwassers, ovens, magnetrons, kookplaten, warmhoudlades van fornuizen & afzuigkappen.

 • Wat is de WEEE-richtlijn?

  Wij houden ons aan de EU-richtlijn WEEE ('Waste Electrical and Electronic Equipment'). Als je kiest voor onze recyclingservice, zorgen wij ervoor dat je oude apparaat milieuvriendelijk wordt afgevoerd en niet zomaar op een vuilnisbelt terechtkomt.