Onze webshop gebruikt cookies om je shopervaring te optimaliseren. Regel je cookie-instellingen hier of ga akkoord door verder te shoppen.

Accepteren
Bosch. Technologies voor het leven

Meten is weten
met gemak de nismaten opmeten

Meten, selecteren, installeren

Als je een inbouwapparaat in je keuken wil vervangen komt er nogal wat bij kijken. Welk model past in je huidige keuken? Welke functies wil je erop? Hoe krijg je het apparaat geïnstalleerd? Jorrit en Sofie van Lekker & Simpel laten je zien hoe je zelf de nismaten op kunt meten. Zo kan je makkelijk een nieuw apparaat uitzoeken dat past in je keuken. Mocht je er echt niet uitkomen, bel ons dan gerust op 030 8080 700. En wat betreft de installatie, de Bosch inbouwapparaten zijn heel makkelijk zelf te installeren. Laat je liever niets aan het toeval over? Kies dan voor de AO installatieservice en onze AO-bezorgers installeren met alle liefde jouw nieuwe apparaten!

Bosch inbouwapparaten
Alle inbouwapparaten

Gemakkelijk gemeten en gebakken

Om te bepalen welke nieuwe oven (of combi-oven, combi-stoomoven, stoomoven) in jouw huidige ovenruimte past is het belangrijk om te weten of een standaard 60 cm hoge, of een compacte 45 cm hoge oven in jouw nis past De breedte is standaard 60 cm. Bekijk de video voor meer uitleg.

Tips

 • Bak en kook gezonde en knapperige gerechten in een oven met AddedSteam.
 • Binnen 5 minuten je oven op temperatuur met de snel voorverwarmfunctie.
 • Bak perfecte resultaten op meerdere niveaus tegelijk met 4D hetelucht.

Bekijk apparaten
Video Play

Bekijk video

Wist je dat:

je maar 2 schroeven nodig hebt om een oven in te bouwen?

Houd je hoofd koel!

Op zoek naar een nieuwe koelkast, vriezer of koelvriescombinatie voor je keuken? Meet dan eerst de totale nishoogte op, dat is de kastruimte achter de deurpanelen. Als je een koelvriescombinatie hebt met 2 deuren is het van belang om de maten van de deurpanelen te meten. Check bij het opmeten van je vriezerdeur ook hoeveel centimeter de deur uitsteekt ten opzichte van de kastruimte erachter. Dit verschil dien je af te halen van de hoogte van de vriezerdeur.

Tips

 • Bespaar met gemak geld met een A+++ koelvriescombinatie
 • Houd je eten minstens 2x zo lang vers in een 0ºC VitaFresh zone
 • Ontdooi nooit meer je vriezer dankzij NoFrost

Bekijk apparaten
Video Play

Bekijk video

Wist je dat:

je het uitstekende gedeelte van de vriezerdeur niet mee moet rekenen bij het opmeten?

Een kind kan de afwas doen

Inbouwvaatwassers zijn er in principe in twee standaard nishoogtes. De standaardhoogte 81,5 – 87,5 cm vind je vaak in oudere keukens. Heb je een nieuwere dan heb je meestal met de hogere variant van 82,5 – 92,5 cm van doen. De breedte is standaard 60 of 45 centimeter. Om te bepalen welke vaatwasser in jouw keuken past, is het van belang om de nishoogte en plinthoogte te meten. De plinthoogte is vooral van belang bij IKEA-keukens. De nishoogte meet je door de hoogte vanaf de grond tot onder het aanrechtblad te meten. Als je dit hebt gedaan kan je met behulp van deze tabel zien welke vaatwasser in jouw keuken zal passen. Bekijk de video om te zien hoe je dit op kan meten.

Tips

 • Ook plastic wordt goed droog in vaatwassers met PerfectDry.
 • Was je vaat tot 3x zo snel schoon met VarioSpeed Plus.
 • Doe de vaat in stilte met SuperSilence-vaatwassers (≤42 dB). Perfect voor open keukens!

Bekijk apparaten
Video Play

Bekijk video

Wist je dat:

vaatwassers in IKEA-keukens meestal een VarioScharnier nodig hebben?

Meet en bak, met het grootste gemak

De breedte van kookplaten zelf is meestal 60, 70, 80 of 90 cm. De diepte is doorgaans 50 cm. Bepaal welke nieuwe kookplaat in jouw keuken past door de nismaat op te meten, dus de maten onder de kookplaat. Zorg dat de kookplaat uit de nis getild kan worden door de beveiliging aan de onderkant van de plaat los te maken. Meet de diepte en de breedte van de nis op om te bepalen welke kookplaat in jouw nis past. Bekijk de video om te zien hoe het opmeten werkt.

Wil je een kookplaat die makkelijk schoon te maken is en veilig voor kinderhanden? Kies dan voor inductie. Als je van gas naar inductie overstapt controleer dan eerst of je stopcontact en groepenkast hier geschikt voor is. Zo niet dan kan een elektriciën dit voor je doen.

Tips

 • Krijg meer flexibiliteit en combineer twee kookzones met de CombiZone.
 • Bereik sneller de juiste temperatuur door de Boost-stand.
 • Stel de gewenste temperatuur in en bak je vlees perfect gaar met PerfectFry.

Bekijk apparaten
Video Play

Bekijk video

Wist je dat:

een 70 cm brede kookplaat ook in de nis van een 60 cm kookplaat past?

Geen kopzorgen!

Om te bepalen welke nieuwe afzuigkap bij jou past moet je eerst bepalen welke soort afzuigkap je wil en welk type afzuigsysteem nodig hebt. Daarna moet je letten op de maten, de capaciteit en het geluidsniveau. Er zijn verschillende soorten afzuigkappen, zoals een ingebouwde voor je keukenkastje, een eiland afzuigkap of een wandschouwkap in verschillende kleuren en vormen. Een afzuigkap kan aangesloten zijn op een centrale afzuiging, maar nog beter is het om hem aan te sluiten op een luchtafvoer (met een slang naar buiten) of door de lucht te filteren en recirculeren. Zorg dat de afzuigkap minstens net zo breed is als je kookplaat en hoog genoeg boven je kookplaat komt te hangen.

Tips

 • Praat rustig door tijdens het koken met een stille EcoSilence Drive-motor.
 • Stoot je hoofd nooit meer met een schuine wandschouw afzuigkap.
 • Maak je afzuigkap makkelijk schoon met een Easy to Clean-design.

Bekijk apparaten
Video Play

Bekijk video

Wist je dat:

hoe hoger de capaciteit van de afzuigkap is, des te langer je je afzuigkap op een lage, stille stand kan zetten?